Bone Saunabouw

Infraroodsauna

 

Infraroodsauna

De sauna genereert warmte door infrarood straling in plaats van verbranding. Waar kachels de lucht in de sauna verwarmen, verwarmen infraroodstralers de objecten in de sauna. Dit betekent dat de lampen je lichaam direct verwarmen en de warmte makkelijker je lichaam doordringt. Infraroodsauna’s worden minder heet dan bijvoorbeeld een Finse sauna en zijn daarom zeer geschikt voor mensen die niet van hele hete sauna’s houden. Er zijn voor infraroodsauna’s drie verschillende golflengtes die allemaal een verschillende werking hebben op het lichaam.

Korte golf straling

De korte golf straling is de krachtigste en heeft een golflengte van 760 tot 1400 nm. Deze straling dringt diep door in de spieren en gewrichten. Daarom wordt deze straling regelmatig gebruikt door mensen met pijn in de spieren of gewrichten, sportblessures of chronische aandoeningen zoals reuma en artrose.

Midden golf straling

Deze straling zit tussen de korte en de lange straling in en heeft een golflengte van 1400 tot 3000 nm. Deze straling dringt door tot de bovenste lederhuid en is daarmee met name goed voor de bloedcirculatie, transpiratie en het ontgiften van het lichaam.

Lang golf straling

Deze straling is het minst en heeft een golflengte van 3000 tot 10000 nm. Deze straling dringt alleen door tot de bovenste laag van de huid. De straling is met name goed voor de huid en zorgt onder andere voor een betere doorbloeding en wordt met name gebruikt voor ontspanning.

Full spectrum 60/80

Deze straler beschikt over het gehele pakket. Het beschikt over alle drie de golflengtes, lang (15%), midden (58%) en kort (27%). Dit zorgt ervoor dat deze straler alle aspecten kan bereiken die de verschillende golflengtes te bieden hebben. 30 minuten per sessie.

Magnesiumdioxide straler

Een magnesiumdioxide straler beschikt over de midden golf (22%) en de lange golf (78%). Hierom wordt deze straler meestal gebruikt voor ontspanning. De transpiratie en ontgiftging worden hiermee ook gestimuleerd. 45 tot 60 minuten per sessie.

Duo straler

Een duo straler is een straler met zowel een full-spectrum als een magnesiumdioxide straler. Met een druk op de knop kan je makkelijk wisselen tussen deze twee ervaringen.

Bezoek ook

Logo Bone Interieurwerken
Logo Bone Coatings
Logo Bone Solid

Adres

Witrijt 6
5571 XH Bergeijk

Contact